Aktiviteetit

Suuri järvi, läheinen harjualue ja keskeinen sijainti antavat hyvät puitteet monenlaisiin harrastuksiin mökeillä ympäri vuoden.

Mökkien kupeesta nousevat Tenholan harjut, jossa on hyvät hiekkaiset patikointi- ja pyöräilymaastot. Tenholan alueella on paljon ikivanhoja teitä ja polkuja, jotka ovat olleet käytössä vuosisadasta toiseen. Viimeaikoina metsäalueille on tehty uusiakin reittejä, mutta monet metsäpolut ja nykyajan väylät seuraavat samoja reittejä, joita ihmiset ovat tallanneet tuhat vuotta - ehkä enemmänkin. Vanhat tunnelmalliset polut ovat ehkä hyvinkin samanlaisia kuin keskiajalla - nykyinen metsätie on yhtä leveä kuin siihen aikaan olivat valtatiet. Korkeimmalla kohdalla on keskiajalta peräisin oleva Linnavuori, josta avautuvat hyvät näköalat laajalle alueelle kaunista Kanta-Hämettä.

Hattula ja Hämeenlinna tarjoavat kiinnostavia kulttuurikohteita ja ravintoloita lomalle. Katso lisää instagramista @visithattula ja @visithame.

 

Marjat ja Sienet

Läheisissä metsissä on hyvät marjastus-ja sienestysmaastot. Marjastuskausi alkaa heinäkuussa metsämansikasta ja sen jälkeen löytyy lakka, vadelma, mustikka ja puolukka. Sieniä löytyy elokuun alusta aina ensimmäisten lumien tuloon asti jopa marraskuulle. Yleisimmät sienet alueella ovat kantarelli, herkkutatti, suppilovahvero sekä haperot.

Talvi

Latuverkosto kulkee noin 2 km päässä Tenholan harjualueella. Huviloilta on vain muutama sata metriä talviselle moottorikelkkareitille.

Golf

Mökkimme ovat golfharrastusta ajatellen sijainniltaan ihanteellisessa paikassa. Vain 30 min ajomatkojen sisällä sijaitsee peräti kuusi eri golfkenttää: Hattula Golf, Lepaa Golf, Aulanko Golf Eversti, Aulanko Golf Hugo, Linna Golf sekä Tawast Golf.