Aktiviteetit

Suuri järvi, läheinen harjualue ja keskeinen sijainti antavat hyvät puitteet monenlaisiin harrastuksiin mökeillä ympärivuoden.

Mökkien kupeesta nousevat Tenholan harjut, jossa on hyvät hiekkaiset patikointimaastot. Tenholan alueella on paljon ikivanhoja teitä ja polkuja, jotka ovat olleet käytössä vuosisadasta toiseen. Viimeaikoina metsäalueille on tehty uusiakin reittejä, mutta monet metsäpolut ja nykyajan väylät seuraavat samoja reittejä, joita ihmiset ovat tallanneet tuhat vuotta - ehkä enemmänkin. Vanhat tunnelmalliset polut ovat ehkä hyvinkin samanlaisia kuin keskiajalla - nykyinen metsätie on yhtä leveä kuin siihen aikaan olivat valtatiet. Korkeimmalla kohdalla on keskiajalta peräisin oleva Linnavuori, josta avautuvat hyvät näköalat laajalle alueelle kaunista Kanta-Hämettä.

MARJAT JA SIENET

Läheisissä metsissä on hyvät marjastus-ja sienestysmaastot. Marjastuskausi alkaa heinäkuussa metsämansikasta ja sen jälkeen löytyy lakka, vadelma, mustikka ja puolukka. Sieniä löytyy elokuun alusta aina ensimmäisten lumien tuloon asti jopa marraskuulle. Yleisimmät sienet alueella ovat kantarelli, herkkutatti, suppilovahvero sekä haperot.

KESKEINEN SIJAINTI ETELÄ-SUOMESSA

Hyvä sijainti lähellä moottoritietä mahdollistaa käynnit Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Useita huvipuistoja ja kylpylöitä on noin tunnin ajomatkan päässä. Skandinavian suurimpaan ostoskeskukseen, Ideaparkkiin (50 km) ajaa noin 35 min.

TALVI

Latuverkosto kulkee noin 2 km päässä Tenholan harjualueella. Huviloilta on vain muutama sata metriä talviselle moottorikelkkareitille.

Lähimmät laskettelurinteet ovat Kalpalinna (30 km) ja SkiSappee (50 km).

HÄMEENLINNA

Vanajaveden rannalla sijaitseva Hämeenlinna on suomen vanhin sisämaan kaupunki. Hämeenlinnan nähtävyyksistä, museoista, Sibeliuksen syntymäkodista, Aulangosta, Suomen ensimmäisestä kansallisesta kaupunginpuistosta sekä tietenkin keskiaikaisesta linnasta löydät esitteitä mökkikirjan välistä. Aulangolta löytyy lähin kylpylä.

Kanta-Hämeen oppaat ry tarjoaa monia mielenkiintoisia valmiita vaihtoehtoja opastetuille kierroksille. Voit myös varata oman oppaan teidän perheenne toiveiden mukaiselle opastetulle kierrokselle. Lisätietoja sekä hinnasto http://www.kantahameenoppaat.fi/

Hämeenlinnan seudulta löytyy myös useita golfkenttiä. Lähin on Hattula-Golfin 9-reikäinen haastava ja miellyttävä kenttä, jossa on vettä ja korkeuseroja. Mökeiltä sinne on matkaa noin 10 km.
Lisätietoja  golfpiste.com/kentat/hag/?lang.fi

Yksi erikoisimmista ja mieleenpainuvimmista kokemuksista on kuumailmapallolento. 
Lisätietoja  www.linnanpallo.fi/portal/suomi